12-07-2013

Heerlijk, kersen tijd!



Het is komkommertijd en ik heb niet zoveel te melden. Behalve dat de kersen rijp zijn in de tuin van mijn zus Miek. Dit jaar is er een overdaad aan kersen. De takken hangen bijna tot op het gras door de hoeveelheid kersen. Ik pluk wat ik nodig heb en klim de volgende keer wel op de ladder. Wat kan ik hier van maken, jam, ijs, pannenkoeken of..............................................
Wie heeft er een idee?
Dankjewel, Miek!

5 opmerkingen:

  1. Sap! Dat is ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iets met alcohol van de kersen maken? DAn heb je er over maanden nog profijt van ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm lekker, ik heb er vandaag nog jam van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een enorme oogst Miek, zoveel had ik er niet dit jaar en de merels hebben bijna alles voor mijn neus weggehaald!
    Maak er bv een heerlijke kersenijsparfait van;
    doe 1 pond ontpitte kersen in een pannetje met 1 zakje vanillesuiker en een dikke schijf citroen en kook dit in.
    Af laten koelen en vervolgens pureren. Neem een pakje room, voeg suiker toe naar smaak en klop deze bijna stijf met de mixer, voeg 250 gram mascarpone toe en mix dit even goed door elkaar. Doe er vervolgens het afgekoelde gepureerde kersenmengsel bij en roer dit met een garde tot een mooi geheel. Doe de parfait in een doos met deksel in de diepvries en laat dit bevriezen. Maak dit bv 's morgens als je het als toetje na het avondeten wilt gebruiken. Een half uur vóór gebruik uit de diepvries halen. Bv combineren met roeeij bieerkes, aardbeien en warme chocolade! Mmmmm en dan letten we even niet op de calorieën...!
    Buon apeptito

    BeantwoordenVerwijderen